dimarts, 14 de febrer del 2023

Intrusos

 



Autor: Adrian Tomine.
Editorial: Roca Editorial de Libros. (2016).

Sis històries componen aquesta magnífica obra del dibuixant de Califòrnia, Adrian Tomine. Totes elles carregades d'humor, però profundes i que commouen al lector.
Hortiescultura és una divertida història d'un pare de família que inventa un nou art entre la jardineria i l'art. Amber Sweet relata la prodigiosa semblança entre dues dones. Vamos, búhos ens parla d'una parella amb certa desestructuració. Traducido del japonés és una història gràfica molt particular en la qual els dibuixos estan recolzats per uns textos amplis on es relata l'arribada d'una mare i una filla al lloc on viu el pare. Triunfo y tragedia parla de la curiosa relació entre una filla que vol ser monologuista i el seu pare que no ho acaba de veure clar. Intrusos és potser la més sòrdida de tot el còmic i carregada d'un humor negre que descriu la tornada d'una persona al pis on va viure i ara és ocupat per una altra persona.
Un dibuix precís, de vegades en color, de vegades en un sol to de color, és una eina molt eficient per descriure aquestes narracions tan personals i imaginatives. Històries properes, mundanes i costumistes que et fan pensar mentre somrius. 
Una petita joia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada