dissabte, 9 de març del 2024

Hypericon

 




Autor: Manuele Fior.
Editorial: Salamandra Graphic (2023).

Després de quedar fascinats per Cinco mil kilómetros por segundo, i Celestia, ara tenim entre les mans una altra meravella d'aquest autor que ja s'ha posicionat com un valor segur del mercat europeu. Italià establertt a París des de fa molt de temps, Fior ens ofereix una autèntica exhibició del seu dibuix i la seva paleta de colors que marquen una diferència subtil entre la realitat de l'amor de la protagonista al Berlín dels anys vuitanta, i tot el referent a les expedicions arqueològiques a la tomba de Tutankamon fetes per Howard Carter l'any 1922.
L'obra ens mostra el canvi de vida i de manera de ser de la protagonista, Teresa, una dona jove  assenyada, estudiosa i metòdica que ha obtingut una beca per treballar a Berlín en una exposició sobre el descobriment, quan coneix a Ruben, un artista italià que viu sense aturador ni pensar en el futur. Totes dues trajectòries vitals són modificades en una relació molt apassionada, la passió dels primers amors. Sàviament, aquesta història es combina amb la descripció de la tomba del faraó. Una descripció plena de misteri, i horitzons de llegendes. 
La narració és àgil, flueix des de la primera pàgina fins a la darrera, i els personatges són reals i carregats d'emocions. La part gràfica, com de costum en aquest autor, resulta espectacular, cuidada i  elegant tant en les figures humanes, les escenes de sexe són tendres i molt boniques, com en els espais, on  es representa molts carrers i edificis de l'arquitectura berlinesa de finals del segle XX.
Un còmic emocionant, sensible, i aclaparador en el dibuix.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada