dimecres, 18 de març del 2020

Los que quedan



Autor: Josep Busquet. Dibuixos: Alex Xöul.
Editorial: Ponent Mon. (2019).

Extraordinària narració de la part sempre oblidada dels viatges dels nens i nenes que van a llunyanes terres de fantasia per enfrontar-se a perills i monstres fantàstics, la narració d'aquella realitat que viuen els pares d'aquests petits herois quan ells marxen.
Una nit, Ben marxa a un regne màgic per salvar-lo d'un perill terrible, però el que és el somni d'un nen es transforma en un malson per als pares, el matrimoni Hawkins. Ells es converteixen en el centre de tots els rumors al vecindari, tothom desconfia d'ells, i es convertiran en els principals sospitosos de la policia per la desaparició del seu fill. Però un dia Ben torna. Així comença una història apassionant, perfectament descrita i plena de detalls. Una narració que t'enganxa a les pàgines de forma sostinguda fins al final del còmic, sense perdre en cap moment la tensió i el ritme.
Els dibuixos acompanyen  molt bé al text, hi ha un magnífic treball en les figures humanes i no humanes, de la mateixa manera que en l'arquitectura i paisatge que envolta als personatges. La gama de colors és suau, sense estridències, donant una sensació de realitat. Un bon estudi de la llum i les ombres en totes les vinyetes.
Josep Busquet és un dibuixant i guionista de còmics format a l'escola Joso on va començar a publicar els seus propis fanzins. Treballa professionalment des de l'any 1996 i ha rebut el Premi Toutain com a millor autor revelació l'any 2008. És redactor a la revista El Jueves i té una secció al canal de You Tube sobre jocs de taula fantàstics i de rol, on fa vídeos d'humor sobre aquest món. Ha col·laborat amb nombrosos dibuixants.
Alex Xöul, és a dir Alexandre Cañas, és un dibuixant i il·lustrador infantil que també es va formar a l'escola Joso, on ja va conèixer a Busquets amb el que ha fet moltes col·laboracions, destacant "Alphonsino" a la revista Amaníaco, i "Arquitectura para principiantes" a Dolmen. Va obtenir per "Los que quedan" el Premi Maurice Petitdidier 2019, Coup de Coeur del jurat per àlbum en francès publicat a l'estranger per un autor no canadenc.
Si voleu gaudir d'una història apassionat i d'uns dibuixos molt ben executats, no deixeu escapar aquest còmic. No et deixarà indiferent. Una bona enquadernació i edició per una molt bona obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada