dijous, 14 de maig del 2020

Biografia del silenci



Autor: Pablo d'Ors.
Angle Editorial. Ediciones Siruela. (2012).

"La meditació esquerda l'estructura de la nostra personalitat fins que, de tant meditar, l'esquerda s'eixampla i la vella personalitat es trenca i, com una flor, en comença a néixer una de nova. Meditar és assistir a aquest procés fascinant de mort i renaixement".
Aquest text és el que figura a l'interior de la contraportada d'aquest llibre que no és un llibre d'autoajuda, però dóna moltes pautes per viure d'una altra manera, de forma més harmoniosa i propera a la realitat. La meditació es mostra com una eina per trencar els encadenaments que provoquen les pors i els dubtes. L'autor ens descriu el seu camí en la meditació en silenci que ens porta a viure amb total atenció a tot el que ens envolta, gaudint del moment present i apropant-nos al nostre interior més profund.
Pablo d'Ors és sacerdot i escriptor, nét d'Eugeni d'Ors. Viatger incansable i ampli coneixedor del desert del Sàhara i de l'Índia, és ara un seguidor del budisme. Ha escrit contes, novel·les i assajos, i la seva literatura l'emparenta a Kafka i Kundera, però també a Hesse i Zweig. Va quedar finalista al Premi Herralde amb la seva novel·la "Las ideas puras"
Un llibre sobre el silenci i la contemplació. Aquesta obra l'he tornada a rellegir més d'un cop i la tinc sempre a mà. La seva lectura em relaxa.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada