dissabte, 16 de maig del 2020

Contarlo para no olvidar



Autores: Mónica G. Prieto i Maruja Torres.
Editorial: 5W. Colección voces. (2017).

Aquest petit llibre el vaig trobar a la taula que hi ha en algunes biblioteques i que es nodreix de llibres que la gent diposita perquè altres lectors puguin gaudir d'ells. Porten l'etiqueta de "roda llibres". El vaig agafar i em va semblar interessant el diàleg que podia sortir entre dues periodistes que han estat a molts fronts de guerra, però amb edats molt diferents, Mónica va néixer l'any 1974 a Badajoz, i Maruja a Barcelona l'any 1943.
El llibre està dividit en cinc capítols: "Who", on les dues autores presenten a l'altra. "What", on les dues expliquen el perquè de les seves carreres, la passió per l'escriptura i el contracte emocional amb el lector. "When", aquí les dues autores expliquen el canvi que hi ha hagut a la premsa, la manca de compromís social, la responsabilitat dels mitjans, la banalitat de molta premsa. " Where", en aquest capítol les dues periodistes conversen del destí del món àrab, la seva experiència a Beirut i analitzen el desencant després de la primera il·lusió de les Primaveres Àrabs. "Why", fan una anàlisi  del masclisme a les redaccions i al carrer i la seva lluita feminista per poder contar la realitat al lector des de la seva realitat com a dones, periodistes i escriptores. 
Aquest és el segon volum de la col·lecció que ja compta amb quatre llibres. El primer va ser el diàleg entre Mikel Ayestaran i Ramón Lobo al voltant de les guerres al món. El tercer és el de Xavier Aldekoa i Alfonso Armada que parlen d'Àfrica. I el darrer entre Anna Bosch i Pablo R. Suanzes que ens fan una visió de l'Europa actual.
Un llibre que m'ha obert la porta a una col·lecció apassionant dirigida per periodistes reporters i escriptors que presenten una visió de primera mà del que ha passat al món i el nostre futur immediat en aquest planeta tan cruel i terrible per  a una gran part de la població. 
Una autèntica troballa que caldrà seguir amb atenció. La pàgina web de 5W et mostra la gran quantitat de llibres que convé llegir si volem saber molt més del que passa al nostre voltant. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada