dimecres, 21 d’abril del 2021

El marido de mi hermano



Autor: Gengoroh Tagame.
Editorial: Panini. (2019).

De vegades la vida té girs inesperats. Gengoroh Tagame era conegut per la seva obra destinada a un públic LGTBI, amb obres com "La casa de los Herejes" o "Virtus", històries de vessant eròtic amb temàtica de bondage, sado-masoquisme, cuir i suor. De sobte, canvia de registre i publica aquesta obra, que originàriament eren quatre volums, i és nominada l'any 2017 al Festival d'Angoulême, i premiada amb un Premi Eisner l'any 2018.
L'obra té un caràcter fortament divulgatiu, fins i tot educatiu, de la necessària acceptació i acollida d'altres maneres de viure i ser. La diversitat sexual és encara un tema tabú en molts llocs de la Terra, i en alguns encara és perseguida i castigada. 
Els protagonistes de la història són Mike, Yaichi, i la seva filla  Kana. Mike és el marit del germà bessó de Yaichi, que ha mort recentment al Canadà on va anar a viure la seva vida amb llibertat. A l'arribada de Mike al Japó, l'inici de la relació serà tensa, però amb el pas dels dies, el desconcert i els dubtes deixaran pas a una nova relació de respecte i amistat profunda. Només la petita Kana obre el seu cor d'entrada, sense cap mena de prejudici i desconfiança. Resulta curiosa també la relació de Yaichi amb la seva dona, separats, però amb un delicat tracte i preocupació pel bon creixement de la seva filla Kana. Tot el llibre respira la idea del diàleg, de l'enteniment, de no deixar-se portar per les aparences o els esquemes predeterminats. Una narració amb un punt educatiu per al nou món.
Cada capítol del còmic té una pàgina on hi ha una explicació detallada de la lluita del moviment LGTBI al llarg dels anys, i les principals figures, imatges i manifestacions.
L'obra publicada en el nostre país, s'ha dividit en dos volums, i en tots dos els protagonistes es van apropant, cercant la normalitat, i integrant a l'enorme canadenc dins de la vida nipona. Resulta també atractiva la descripció de la cuina japonesa que sovint és el centre de reunió i diàleg de la família.
Una bona i tendra obra per apropar-se a la diversitat sexual, i al necessari respecte i acceptació de totes les opcions. Per altra banda, és una bona guia del dia a dia dels habitants nipons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada