dimecres, 7 de juliol del 2021

Whitman

 



Autor: Tyto Alba.
Editorial: Astiberri Ediciones. (2021).

L'obra ens descriu la figura del poeta novaiorquès Walt Whitman que va caracteritzar la seva poesia per l'exaltació de la vida i dels sentits. Els seus poemes orgànics, sensorials, sensuals ens parlen de la meravella que ens ofereix la vida, la natura i el nostre propi cos. Una immersió al nostre ésser més sensible.
La seva obra mestra va ser "Fulles d'herba", que va aixecar molta polèmica després de la seva publicació l'any 1855. El títol no fa referència a la marihuana en cap sentit, senzillament és un joc de paraules dels editors que expressa amb ironia que són fulles sense pretensions.  
La primera part del còmic ens ensenya al poeta envoltat de la natura, per oferir-nos més endavant la recerca del seu germà en el front de la crua Guerra de Secessió estatunidenca. La visió apocalíptica dels ferits i morts en combat, el farà quedar molts mesos en hospitals de campanya oferint companyia als ferits i escrivint cartes per a les seves famílies, a més d'intentar aconseguir donacions econòmiques per fer front a les necessitats dels ferits. 
Ja vam poder gaudir de l'autor Tyto Alba en La vida, i en Dos espíritus. Dues obres molt diferents i que mostren l'ampli ventall d'aquest creador badaloní que ja té una llarga i prestigiosa carrera. Com de costum, les seves aquarel·les estan carregades de força i sentiment.
Un còmic ple de sentiment, reflexiu i que malgrat que descriu el drama humà de la guerra, tot ell respira la serenor i tranquil·litat que respira el poeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada