diumenge, 11 de setembre del 2022

Cases. Atles de les llars del món.

 



Autora: Mia Cassany. Dibuixos: Paula Blumen.
Editorial: Mosquito Books. (2017).

"Les cases del món tenen ànima, i aquesta no en té res a veure amb el seu estil, ni amb la bellesa, ni tampoc amb el luxe. L'ànima és el sentiment que desperten quan hi entres. També pensem que una casa no és una autèntica llar si no hi viuen animals"
Amb aquest text es presenta aquest petit llibre que ofereix una mirada a disset cases de molts indrets del món amb imatges plenes de color i vida. Com diu el text de presentació hi ha una bona colla de mascotes: deu gossos, divuit gats, una tortuga i un munt d'ocells que conviuen amb els habitants d'aquestes cases. Curiosament, la imatge de casa que menys m'agrada és la d'Eivissa, amb una parella hippie de postal tocant la guitarra, seguts a terra. Massa obvi. Les diferents llars les podem veure a doble pàgina.
La Mia Cassany és una escriptora barcelonina amb un gran nombre d'obres publicades per a lectors infantils. i també és la cofundadora d'aquesta nova editorial. Paula Blumen també és de Barcelona, va estudiar a l'escola de còmic Joso, i a la Llotja. Va rebre el Premi Barco de Vapor l'any 2016.
M'ha encantat llegir l'esperit de la nova editorial: ens agrada el paper, ens flipen les llibreries i les llibreteres, publiquem si els textos tenen talent, ens agraden les coses boniques, i fem llibres per a nens i nenes... o no, això ja no depèn de nosaltres. Desitjo que tinguin molta sort.
Un llibre senzill i atractiu que ensenya les mil i una maneres de viure en una casa, en un espai acollidor i amable, envoltat de amiguets de quatre potes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada