diumenge, 4 de setembre del 2022

Marcados

 



Autors: Damián i Javier.
Norma Editorial. (2022).

El còmic ens narra la vida de dos germans marcats per una infantesa molt trista i dura, abandonament i maltractament, amb una mare enganxada a la droga, i un pare alcohólic i violent. Amb esforç han anat sortint una mica del pou, Marta treballa en un tanatori, Pablo viu de passar droga sense consumir en un barri problemàtic de Barcelona. Quan ell entrena al seu gimnàs li ofereixen entrar al negoci de les lluites il·legals, els problemes econòmics s'acabaran, però en començaran uns altres.
Els autors, Damián Belfry i Javier Hernández, després de triomfar amb "Blechkoller" i "The Killmasters" ens presenten ara una història realista, dura i amarga, sense gaire espai per a la felicitat. Tots els personatges sense excepció estan sotmesos a la pressió de la misèria i la mala vida, s'hauran d'espavilar per intentar sobreviure. El capítol de la relació amb la mare resulta especialment colpidor. 
El dibuix s'apropa una mica a les línies del manga, un cert to de deformació caricaturesc i algunes pàgines on desapareixen les vinyetes. Resulta molt adient per aquesta narració plena d'arestes i foscor que sembla anar impulsada per un motor molt alt de revolucions. 
Les dues anteriors obres es movien en el terreny de la ciència-ficció i el terror, aquesta de Marcados no abandona el terror, però les escenes pertanyen a una realitat que tenim a prop. Els detalls d'una reconeguda Barcelona, encara que fosca, fa la història encara més real. 
Una bona dosi de violència, crua i impactant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada