dilluns, 3 d’abril del 2023

Paul en el norte

 



Autor: Michel Rabagliati.
Editorial: Astiberri Ediciones. (2016).

El protagonista d'aquesta sèrie de còmics és un jove adolescent de setze anys, Paul, que s'enfronta a l'edat adulta intentant no morir en l'intent. En aquest capítol coneix un nou amic, Marc, amb el que viatjarà en autostop, tindrà trobades amb altres joves, i descobrirà noves experiències, i patirà la tempesta de l'amor. El seu somni és poder comprar-se una moto Kawasaki, per gaudir de més llibertat i alliberar-se una mica més dels seus pares. El còmic tracta molts temes pels quals tots hem passat d'alguna manera o altra, i té un final molt tendre, de fet, tota l'obra cerca el costat sensible del lector sense deixar l'humor. No deixa de ser una mostra de la pèrdua de la innocència que tots patim en algun moment. En aquest còmic apareixen com a fons, imatges a la televisió, les Olimpíades de Montreal 76.
L'autor canadenc és el creador d'aquesta llarga sèrie d'aventures d'aquest personatge que ja compta amb vuit obres. Malgrat el pas del temps, l'autor manté la mateixa estructura narrativa i gràfica en tots ells, i potser això no l'ha situat més a dalt en el reconeixement de la crítica.
Els seus dibuixos en negre sobre blanc, un to caricaturesc dels personatges, i  la presència d'aquest jove Paul, són el segell permanent de Rabagliati.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada