dissabte, 8 d’abril del 2023

Wild West

 




Guió: Thierry Gloris. Dibuixos: Jacques Lamontagne.
Norma Editorial. (2022).

El western no és un gènere pel qual jo senti especial atracció. Cert, però Gingebre, que és un entès en còmics i també en westerns, me'l va recomanar dient-me que la narració era molt dinàmica i que les il·lustracions estaven molt treballades. I ho puc confirmar, les situacions dramàtiques i de tensió es van succeint de forma imparable fins a la darrera pàgina. Una autèntica tempesta de cops, trets, fletxes, diligències, "saloons", i molta lluita per sobreviure.
Martha Jane Cannary és una treballadora d'un prostíbul d'Omaha, però només netejant les habitacions. La seva vida canviarà radicalment quan és violada, i es decideix aleshores a exercir la prostitució. La fortuna farà que conegui a Wild Bill Hickok, una llegenda del Far West, que li oferirà una nova vida. Des d'aquell moment serà Calamity Jane, una exploradora i pistolera de la llei. 
El còmic resulta interessant des del principi, i toca tots els temes clàssics de les pel·lícules que tots hem vist a la pantalla. El dibuix té un format clàssic, les imatges estan molt definides i ben il·luminades, i de vegades fa servir punts de vista molt originals, vistes aèries, per exemple.
Com acostuma a succeir, la imatge de Calamity Jean té poc  a veure amb la realitat, al còmic és una noia molt bonica amb un cabell llarg espectacular, i a la vida real va ser una noia corpulenta amb trets força menys femenins. 
Un western amb totes les de la llei.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada