dilluns, 6 de maig del 2019

Las lágrimas del asesino


Autor: Thierry Murat.
Editorial: Luis Vives. (2012).

Aquesta obra és una adaptació de la novel·la d'Anne Laure Bondoux. El dibuixant francès Tierry li va demanar a l'autora poder transformar la seva obra en imatges, i aquest li va anar enviant al llarg de quinze mesos els dibuixos que formarien el còmic. Anne va voler donar total llibertat per adaptar el text a imatges, i de seguida va veure que la interpretació que feia Tierry s'adaptava perfectament a la seva idea original. La paleta de colors, l'expressivitat de les cares, el ritme de la narració, la utilització d'alguns fragments del text de la novel·la, la presència dels cels i paisatges desèrtics a les pàgines, tot això, anava en la mateixa direcció que el text de l'Anne. Tots dos es van conèixer personalment amb posterioritat en un esdeveniment literari. 
L'obra és d'una duresa extrema, com les condicions de vida dels personatges que hi viuen molt a prop de la fi del món. L'aparició sobtada d'un assassí fugitiu canvia radicalment la vida del nen protagonista que ha de fer per força una ràpida adaptació. Un esdeveniment posterior tornarà a canviar el panorama, però no volem explicar més d'aquesta història plena d'incerteses.
Els dibuixos, en un negre retallat sobre tons sípies, tenen molta força visual i es distribueixen regularment  a les pàgines. De vegades les vinyetes tenen un text al peu a més de les bafarades o núvols. Cent vint-i-sis pàgines de bona i àgil narració. 
Us deixo per acabar amb la frase de la contraportada que defineix una mica l'obra:
"Aqui nadie llegaba por casualidad. Porque esto era el fin del mundo, el extremo sur de Chile, la recortada costa que bordea las frías aguas del Pacífico.
Ángel Alegría era un estafador, un asesino. Y al contrario que otros, él buscaba un lugar donde quedarse."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada