divendres, 17 de maig del 2019

La lotería


Autor: Miles Hyman.
Editorial: Nórdica Libros. (2018).

Resulta particularment curiós que aquesta obra sigui una adaptació gràfica de l'obra "La Lotería" que va ser escrita per l'àvia del dibuixant, una figura important en la ficció gòtica del segle XX.
Hyman és un especialista en l'adaptació de clàssics literaris i novel·les gràfiques, i la seva obra ha estat exposada en galeries de tot el món i moltes publicacions, com Le Monde, Liberation, The New Yorker i New York Times.
Les primeres pàgines d'aquest còmic ens presenten un pròleg de l'autor que ens parla de la seva infantesa i la relació especial amb els seus avis. Avis que formaven part d'un nombrós grup d'artistes i intel·lectuals que de la mateixa manera que realitzaven festes, organitzaven concerts, debats, conferències, exposicions. També, ens parla de la prosa de la seva àvia, com un tresor que li va donar i que ell, ara, presenta en aquesta magnífica obra.
La narració descriu el pas de poques hores en la vida d'un petit poble a l'Amèrica més profunda. El ritme és pausat, calmat, sembla que fins i tot es pugui detenir, però de sobte tot finalitza de forma abrupta, radical, inesperada. Els dibuixos de Hyman són, senzillament, fascinants. Totes les vinyetes són autèntics quadres, pel seu dibuix i pels seus colors. Una obra excepcional.
L'enquadernació de l'obra és una joia, tot té un nivell altíssim, com mereix una narració que pot ser considerada com una obra mestra.
No us el perdeu, aquest còmic és brillant. Brutal.


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada