dijous, 23 de maig del 2019

El Misterio del Mundo Cuántico.


Autor: Thibault Damour. Dibuixos: Mathieu Burniat.
Norma Editorial. (2017).

Thibault Damour és Físic Teòric, Professor a l'Institut d'Alts Estudis Científics de França i Membre de l'Acadèmia de Ciències. És reconegut mundialment pels seus estudis avançats dels forats negres, els púlsars, les ones gravitatòries i la cosmologia quàntica. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre ells, la Medalla Albert Einstein, l'any 1996. Aquest premi va ser creat l'any 1979 i premia als científics i divulgadors que continuen l'obra del científic. La primera edició la va guanyar Stephen Hawking.
Els dibuixos de Mathieu Burniat són realitzats en un bonic blanc i negre, amb alguns detalls de color per destacar determinats elements. El dibuix té un caràcter de caricatura, excepte quan presenta als diferents científics on s'apropa més a la fesomia d'aquests. 
Apareixen Max Planck, Albert Einstein, Niels Bohr, Newton, Louis-Victor De Broglie, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger, Max Born i Hug Everett.
La narració és una mena de viatge d'un noi, Bob, acompanyat pel seu gos Rick pel món de la dimensió Quàntica. Resulta molt didàctic i un tema tant complex com aquest és presentat pas a pas perquè siguem capaços d'entendre'l una mica. I de fet ho aconsegueix força. Està clar que un assumpte com el del famós Gat de Schrödinger, que està mort i viu a la vegada, no és fàcil de comprendre així com així, però la narració ens proporciona moltes pautes i exemples per apropar-nos a l'assimilació d'un concepte tan sorprenent. 
La lectura d'aquesta obra resulta estimulant i atractiva per la quantitat d'informació que ens dóna sense ser un text pesat o espès. Una bona recomanació per als amants de la ciència i també del còmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada