dilluns, 23 de setembre del 2019

Mala estrella


Autora: Barbara Baldi.
Norma Editorial. (2019).

Comtat de Nottinghamshire, dues germanes, Clara i Olivia, es veuen enfrontades després de la lectura del testament de la seva àvia, Lady Sutherland, quan aquesta mor. Dues personalitats i caràcters oposats decideixen prendre el seu camí per separat. Destins absolutament diferents per a dues dones que s'enfrontaran als reptes de la seva vida fent servir armes quasi oposades. L'obra va agafant dimensió de tragèdia a mida que avancem en la seva lectura. A cada pàgina els aires de tempesta són cada vegada més forts i foscos. Sorprèn una mica el final, que evidentment no explicaré, perquè l'obra sembla que demani encara més pàgines.
Sembla una narració pertanyent a la literatura anglesa del segle XIX, propera a la de les germanes Brontë o Jane austen.  
El dibuix de l'autora és impressionant, són il·lustracions carregades de força i amb un domini de la pintura espectacular. La llum dels seus dibuixos està molt propera a la de les pintures de Vermeer. Aquesta obra és la primera en la qual Barbara Baldi construeix la narració i realitza la il·lustració. Anteriorment havia col·laborat amb altres autors en diferents obres gràfiques i realitzat moltíssimes il·lustracions en publicitat i disseny. També col·labora en  cinema d'animació  en estudis tan rellevants com Pixar, Marvel i Disney. Ha guanyat el Premi Micheluzzi i el Premi Gran Guinigi com a millor il·lustradora.
Un còmic ideal per a amants del patiment romàntic, de les epopeies del finals del XIX, i de les mansions i paisatges anglesos. I per descomptat, qualsevol que pugui gaudir de les magistrals il·lustracions d'aquesta autora italiana.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada