dilluns, 29 de març del 2021

La siembra de los números

 



Autora: Nieves Rodríguez Rodríguez
Editorial: Assitej. Colección de Teatro. (2020)

Aquesta jove dramaturga de Madrid amb estudis en Filosofia, Escriptura Creativa i Dramatúrgia, té una dilatada carrera com a escriptora, i ha rebut importants premis nacionals, a més de ser professora de Literatura i Escriptura a l'Escola Internacional del Gest a Madrid, i dramaturga per a diferents grups de teatre i teatre d'objectes.
En aquesta curta, però intensa obra de teatre, ens conta la difícil vida de dues nenes, Maria i Eli, que viuen a la regió de Lambayaque, Perú. Viuen i treballen en un camp de recollida de cotó, i pateixen la presència del patró. Totes dues tenen somnis de sortir d'aquella realitat. Maria, "numeritos" somia poder aprendre matemàtiques, Eli, té el somni d'arribar al mar i des d'allà anar a Europa. Dos camins que es creuen i entrellacen, generant una amistat indestructible davant de totes les dificultats. 
L'obra forma part de la Trilogia de l'amistat, formada per "Semillas bajo las uñas" i "Lo que vuelve a  casa". L'escriptora en la seva obra incideix sovint en els problemes del maltractament, l'abús, la solitud, i el masclisme. Aquesta part va rebre el primer premi al "Concurso de textos teatrales dirigidos a público infantil de la Escuela Navarra de Teatro".
El llibre resulta un cant a l'esperança, establir un raig de llum en les tenebres. Com es diu a l'obra: El cotó acaricia al mateix temps que esgarrapa.  Una obra plena de poesia i tendresa. Fascinant. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada