diumenge, 28 de març del 2021

Matamoscas



Autor: Hans Hillmann.
Editorial: Libros del Zorro Rojo. (2018).

L'artista plàstic alemany Hans Hillmann ens presenta més de dues-centes aquarel·les en aquest còmic que és una autèntica joia en l'àmbit pictòric. Amb el seu ventall de grisos aconsegueix captar l'atenció amb tota la intensitat del gènere clàssic negre, i l'estètica del cinema negre americà dels anys quaranta. La narració és una història enrevessada i complexa, com són tots els textos de Dashiell Hammet, amb multitud de personatges polièdrics i esdeveniments que permeten avançar en una investigació que ens portarà a una veritat sorprenent. 
És fàcil que l'interès d'aquest còmic sigui més pel seu poder pictòric, que per una narració de vegades un pèl espessa i difícil de seguir sense posar-hi molta atenció.  
Matamoscas, "Fly paper", també traduït com a Paper caçamosques, és l'avant penúltim relat de l'escriptor nord-americà, protagonitzat per aquest detectiu sense nom de l'Agència Continental. En aquesta ocasió, tota la trama s'inicia quan un pare, un ric industrial, contracta els detectius perquè facin un seguiment de la seva filla que ha marxat amb el seu nóvio després de cometre una malifeta en un bar de Nova York. El que sembla un pur cas de vigilància, s'anirà convertint en una espiral d'actes brutals i cinisme. Com sempre, Hamet mourà als personatges en el terreny de la amoralitat, la mentida i la manipulació. El títol de l'obra ja és una capsa de sorpreses.
Una obra contundent que és una veritable obra d'art, pur gènere negre, molt negre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada