dimecres, 11 d’octubre del 2023

Una sed de venganza justificada




Guió: Rick Remender. Dibuixos: André Lima Araújo.
Norma Editorial. (2022).

Aquest còmic en dos volums compon una autèntica ascensió vertiginosa que agafa velocitat amb el pas de les pàgines fins a estavellar-se amb un final demolidor. Una història d'assassins psicòpates, rics poderosos i cruels, corrupcions i conspiracions, i al ben mig una persona normal que ningú sospitava la seva presència.
La narració és molt dinàmica i ho fa sense gaires diàlegs. Alterna moments costumistes on predomina la calma, amb moments d'extrema violència, això provoca que la tensió es mantingui i el ritme no decaigui en cap moment. Remender és un consagrat guionista nord-americà amb nombrosa obra.
El dibuix del portuguès Lima és precís, detallat, amb un gran domini de la figura humana i els espais. Les perspectives són molt ben triades. La col·laboració amb Chris O'Halloran que posa el color és perfecta, i és resultat del treball compartit en anteriors obres. Els colors llampants i forts pertanyen a les escenes de violència i sensacions que sacsegen al protagonista, els més suaus són de les vinyetes més costumistes, les escenes de vida tranquil·la que de vegades són interromputs per l'aparició dels personatges foscos.
Reconec que la duresa d'algunes imatges de tortura no et deixen indiferent per la minuciositat i perversió del càstig. Un dels personatges pot figurar en qualsevol galeria de dolents molt dolents sens dubte. La seva fredor el fa de malson.
Potser algú pot pensar que la narració no és gaire original, però si analitzem la trama, veurem que és una volta més de caragol que treu molt de suc.
Dos volums que es llegeixen a la velocitat de la llum. Una dosi d'adrenalina que ens farà empatitzar moltíssim amb el personatge que quasi sense voler es veu enmig de l'huracà. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada