dimarts, 15 d’agost del 2023

El faro

 



Autor: Raúl Guridi.
Editorial: Avenauta. (2018).


Aquesta obra és un llibre il·lustrat que navega en una infinitat de negres com si fossin diferents colors. El ventall de negres de la nit, on les formes són indefinides, i només pots entreveure la realitat. La tècnica feta servir són el gouache, guixos, llapis i estampacions, i l'autor: Guridi. Artista sevillà que va estudiar Belles Arts i ha treballat en publicitat, projectes d'arquitectura, i disseny gràfic. Treballa com a professor de dibuix i ha realitzat un cinquantena de llibres per a nens, adolescents i alguns per a públic adult.
"El faro" és un llibre curt, quaranta-cinc pàgines, on es narra una declaració d'amor entre dos fars que a les nits entrecreuen les seves llums. Una metàfora que parla d'on dirigim la nostra mirada i la nostra llum, a on ens marca el camí?. El far com a element que dona seguretat i defineix perfils, i que atresora milers d'històries. La importància dels silencis i de la reflexió del que portem i del que ens queda.
Un llibre emotiu que comença així:
"Por fin me he decidido a escribirte. No ha sido fácil para mí".
Mirant la relació de les obres de l'autor m'han intrigat molt alguns llibres seus que són un joc i demanen la col·laboració del lector i un esforç imaginatiu. Un autor a seguir aquest Guridi. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada