divendres, 10 de juny del 2022

Océano negro

 




Autor: Martin Quenehen. Dibuixos: Bastien Vivès.
Norma Editorial. (2021).

Podria semblar un disbarat tornar a crear històries del mariner creat per Hugo Prat l'any 1967, i intentar adaptar aquest personatge als temps actuals. I per a mi, després de llegir aquest còmic, haig de confessar que narració i personatge no suporten bé el pas del temps. Les accions i moviments del protagonista són poc versemblants, i ara aquest home resulta un xic intranscendent, i si bé no resulta masclista, el seu comportament és de vegades groller. Potser les noves aventures del Corto Maltés que van crear el guionista Juan Díaz Canales i el dibuixant Rubén Pellejero l'any 2015, més properes al referent clàssic, tenen més força i sentit. Narracions que fa mig segle semblaven lògiques i coherents, avui en dia són absurdes i sense sentit.
Preguntareu el perquè d'incloure aquesta obra dins d'un bloc que només analitza lectures que ens han agradat, la resposta és el dibuixant francès Bastien Vivès, una autèntica icona d'èxit dins del panorama internacional del còmic.
Hem comentat ja dins del bloc altres obres d'aquest il·lustrador: En mis ojosPolinaEl gusto del cloroCatorce de julio, i ja he manifestat la meva passió pels seus dibuixos. Aquesta vegada s'atreveix amb un clàssic, respectant l'atmosfera de l'italià Prat, però deixant llibertat per a la seva pintura que amb quatre pinzellades és capaç de descriure qualsevol espai o personatge. 
Un còmic per gaudir del mestre Vivès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada