dilluns, 6 de juny del 2022

Piel de hombre

 



Autor: Hubert. Dibuixos: Zanzim.
Norma Editorial. (2021). 

Amb l'aparença d'un conte medieval, aquest còmic és una reflexió important al voltant del pes dels rols de gènere, les convencions socials, i les estructures jeràrquiques que s'estableixen a les societats al llarg dels anys. I aquesta reivindicació d'igualtat, llibertat i empoderament de les dones va avançant amb una narració divertida, molt entretinguda i dinàmica.
El dibuix de Zanzim és ple de color, figures caricaturitzades i uns espais arquitectònics molt suggerents que ajuden a crear l'espai idoni per les entrades i sortides, i les anades i tornades dels personatges. Ja vam gaudir d'aquest dibuixant a La isla de las mujeres, on a més de dibuixar és responsable del guió.
L'argument descriu com Bianca rep un regal de la seva tia, un dia abans de la seva boda. Un regal màgic: una pell d'home que una vegada posada, ningú sospitarà que és un noi jove. D'aquesta manera comença un viatge al món dels homes que originarà molts canvis de perspectiva, i farà trontollar moltes coses que es donen per òbvies i lògiques quan en realitat no ho són.
Aquesta oda a la llibertat i al valor de la identitat pròpia de cadascú, va rebre nombrosos premis a França com el del Festival d'Angoulême, el dels Bibliotecaris, el Premi de la Crítica, i el dels Llibreters francesos. 
Una magnífica dosi feminista en un còmic divertit, poètic i esperançador. Tant de bo apareguin més lectures com aquesta que són importants per poder canviar algunes mentalitats i alguns prejudicis enquistats a les societats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada