dijous, 30 de juny del 2022

Otro Japón

 


Autor: Jorge Arranz.
Norma Editorial. (2020).

Aquesta obra del dibuixant i il·lustrador madrileny Jorge Arranz ens narra una història real, la seva quan era jove. Dos estudiants d'art, ella japonesa, ell espanyol, es coneixen i decideixen fer un viatge al Japó, corren els anys setanta. Una trobada entre Orient i Occident, una història d'amor i coneixement que acaba sobtadament i que fa que els dos estudiants decideixen fer cadascú el seu camí. Quaranta anys després, ell amb la seva parella actual emprenen un altre viatge al Japó. La trobada amb l'antiga companya és un procés d'acceptació, de treball d'encaix d'una nova relació, i de veure les coses des d'una altra perspectiva. 
L'autor ha passat tota la seva vida dibuixant edificis, carrers, places, ciutats, des dels seus inicis dibuixants des dels terrats de Madrid fins al Japó i altres indrets on l'ha portat la passió per viatjar.
El seu dibuix descriu perfectament els espais, i també les persones que hi circulen per aquests. Va treballar amb publicacions  que van ser representatives de tota una època com van ser: El Cairo, i Madriz, i posteriorment dins d'El País.
El meu desig frustrat per la pandèmia d'anar a terres nipones l'any 2020, fa que la lectura d'aquest còmic o llibre il·lustrat encara sigui de més interès.
Un viatger que dibuixa tot el que veu, i que fa que tu facis el viatge amb ell. La seva capacitat de mostrar allà per on passa és molt gran i ha fet d'aquest autor, uns dels grans del dibuix a Espanya per les seves ciutats dibuixades. La seva necessitat instintiva de representar tot el que li envolta ens omple de curiositat, dibuixar és saber mirar i donar forma al que has vist. Ell ho fa de meravella.
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada