dilluns, 20 de març del 2023

Cappuccino Commotion

 



Autora: Rosa Navarro.
Editorial: Nordica Libros. (2019).

Aquest curiós còmic ens presenta el viatge físic i mental de la protagonista de trenta-tres anys des de la joventut fins a allò que diuen maduresa. Barcelona, Londres, Barcelona, i un altre cop Madrid són els escenaris de trobades, fugides, retrobades, oblits, amors i desamors. Tot envoltat d'imatges de cultura pop, pel·lícules, llibres, cançons, i referències reconeixibles de les ciutats per on circula la nostra protagonista. 
L'obra presenta una ambigüitat sexual del personatge que lluny de distanciar-lo, ens el fa més proper. L'amor i les seves pujades i baixades de muntanya russa no distingeixin els gèneres, tots som susceptibles de gaudir i patir en aquesta complexa aventura.
El còmic parla sense embuts de qüestions d'identitat de gènere, i també de la universalitat de la recerca de l'amor i l'estabilitat. L'autora ho fa de forma elegant, intel·ligent i amb una càrrega notable d'humor.
Rosa Navarro, il·lustradora nascuda a Vilanova i la Geltrú, va portar a terme l'any 2006 el projecte "Salidas de emergencia" on es parla per primer cop a Espanya de lesbianisme des d'un punt de vista obert i de forma relaxada. A causa de l'enorme èxit del còmic, un any més tard va publicar "Salidas de emergencia. Bolleria Fina", també amb una molt bona resposta dels lectors i lectores.
Una obra visualment molt atractiva, i una narració interessant, actual i compromesa.





  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada