dissabte, 25 de març del 2023

IN.

 



Autor: Will McPhail.
Norma Editorial. (2022).

Sorprenent. Aquesta és la primera obra llarga d'aquest autor nascut a Lancashire, estudiant de biologia, concretament l'especialitat de zoologia, a la Universitat de Glasgow. Va començar la seva carrera com il·lustrador per a les revistes britàniques Private Eye i New Statesman, i  va rebre el premi Young Cartoonist of the Year. Posteriorment, va publicar a The New Yorker, i va obtenir el premi nord-americà Reuben Award dos anys consecutius, 2017 i 2018. Actualment resideix a Edimburg.
La seva obra In. és una història bonica, intensa, íntima, i que descriu de forma brillant els sentiments més subtils i també la superficialitat de la convivència i les relacions socials. 
En el seu dibuix destaca la potència dels rostres dels personatges, especialment la del protagonista, Nick, la seva amiga, i la figura cabdal de la mare d'ell. La realitat es mou en un blanc i negre impecable, i és en els somnis on entra el color de forma radical, apareixent autèntics quadres que et deixen bocabadat. Una autèntica exhibició pictòrica. A tota l'obra el domini de les formes humanes és sublim, i potser és degut a les seves classes de biologia. 
La narració és àgil, elegant, captivadora, i ens porta a un final molt especial que evidentment no explicaré. Els diàlegs dels personatges es combinen amb els seus pensaments, i de vegades estan construïts amb gestos i silencis. La cara de Nick i les seves mil expressions et queden gravades a la retina. Curiosament, com l'autor, el personatge també és dibuixant i té predilecció per les cafeteries i bars més de moda.
Una obra molt especial, delicada i sorprenent que ens parla del nostre món ple de relacions buides, i la recerca de l'altre. Un bri d'esperança en aquests temps d'aïllament.  





   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada