divendres, 3 de març del 2023

Manual de autodefensa

 



Autora: Luci Gutiérrez.
Editorial: Blackie Books. (2019).

"Sé cosas importantes, cosas que cambiarían la vida de las personas. Están todas en mi cabeza. Si las contara, habría un cambio de paradigma, un antes y un después en nuestras vidas. Se acabaría el sufrimiento y se impondría un nuevo orden mundial basado en la paz interior. Pero ahora, no recuerdo cuáles eran". Aquesta meravellosa frase figura a la contracoberta d'aquest delirant i divertit còmic de Luci Gutiérrez, una de les il·lustradores més reconegudes internacionalment. Autora de l'èxit "English is not easy" i publica regularment al The New Yorker. al New York Times i al Wall Street Journal. Va néixer a Barcelona l'any 1977 i ha fet fins ara tota la seva carrera professional a Nova York. 
El còmic es divideix en setze capítols amb títols tan curiosos com: "La vida es bella, en días alternos", "Necesitas amor, pero no el mío", "No culpes a los demás, si pueden defenderse" o la definitiva "Si ignoras los problemas, no hace falta resolverlos". Per a l'autora, aquesta és la manera de digerir la realitat, de posar-li cara a aquest monstre  que pot ser la lletjor humana, i convertir-lo en animal de companyia. Encara que la digestió doni lloc a una altra monstruositat.
L'obra són un munt d'imatges amb un text molt reduït que parlen per si soles, impactants, plenes d'humor negre, atrevides i sofisticades. Al llibre apareix la magistral frase de Richard Feynman: "El món és una confusió dinàmica de coses que es belluguen".
Un còmic deliciós, que et fa riure i somriure amb aquest acte irresponsable d'aixecar la catifa i destapar la misèria humana que amaguem a sota. Brillant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada