dimecres, 22 de març del 2023

Ada Lovelace

 




Guió: María Serrano. Dibuixos: Tyto Alba.
Editorial: Vegueta Edicions. (2018).

Aquest llibre il·lustrat pertany a la col·lecció "Genis de la Ciència"  que presenta biografies de científics i inventors. Augusta Ada Byron, filla del poeta romàntic Lord Byron, i la matemàtica i astrònoma Anne Isabella NoelAda Lovelace, és coneguda com Ada Lovelace en el món de la ciència. Va ser una pionera al Londres del segle XIX i és considerada la creadora del primer programa informàtic quan encara no existien els ordinadors. Malgrat ser una dona en aquells temps dominats pels homes, va ser una matemàtica excepcional i va ser membre destacat de molts grups de científics que compartien avanços en diferents camps d'investigació. Desgraciadament, va morir molt jove, trenta-set anys, i la seva brillant i prometedora carrera va ser truncada. Una dona extraordinària.
Els dibuixos són de Tyto Alba, del que ja hem comentat quatre obres: Jekill & HideWhitmanLa vida, i Dos espíritus, on en totes elles, ell també n'és el guionista.
El llibre va orientat a nenes i nens de més de vuit anys, però resulta atractiu per a tothom que gaudeixi de les bones il·lustracions, i del coneixement d'una altra dona de grandíssim talent que com sempre, no té la fama dels homes contemporanis a ella. No ens ha de sorprendre això, és un fet lamentable al llarg de la història construïda pels homes.
Tant de bo, haguéssim tingut llibres com aquests a la nostra infantesa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada