dimarts, 30 d’agost del 2022

Jekyll & Hyde

 



Autor: Tyto Alba.
Editorial: Bang Ediciones. (2022).

Són ja tres, les obres d'aquest autor badaloní que hem comentat al blog: WhitmanLa vida, i Dos espíritus. Totes tres plenes de les aquarel·les que han fet d'aquest autor un dels més prolífics i buscats.
En aquesta nova obra, Alba torna a fer una adaptació literària, la popular i arxiconeguda història de la doble cara del Bé i del Mal escrita per Robert Louis Stevenson.
Malgrat que tots coneixem l'argument de l'obra per la lectura de l'excelent llibre, i l'hem vista en el cinema algunes vegades per diferents directors, la narració sintetitzada que fa l'autor té molt de ritme, està plena de detalls, i respira aquesta màgia de la dualitat de pensaments i comportaments tan radicalment oposats. L'honorable doctor Henry Jekyll, responsable, metòdic i endreçat amaga l'ombra fosca, cruel i perversa d'Edward Hyde.
Tyto Alba (que és el nom de l'òliba comuna, desconec perquè l'autor es va posar com a sobrenom el nom d'un ocell) ens torna a fer enamorar de les seves aquarel·les i síntesi de detalls que agilitza la narració.
Torneu a sentir esgarrifances amb aquesta nova versió d'un clàssic que mai decep. I eviteu les ombres i els carrers buits a la nit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada