dilluns, 8 d’agost del 2022

Mi lugar en el mundo eres tú

 



Autor: Màxim Huerta. Dibuixos: Javier Jubera.
Editorial: La Esfera de los Libros. (2016).

Aquest senyor que ha escrit el llibre, és el que va ser uns pocs dies el ministre de Cultura i Esports amb el govern de Pedro Sánchez, i també el presentador d'alguns programes a TVE, i ara porta un magazin a la televisió valenciana. Ara no és Máximo, ara és Màxim com ell mateix diu al llibre. Periodista, dissenyador gràfic, i editor i presentador d'espais culturals i oci a diferents televisions, va guanyar aquest any el Premi Fernando Lara de Novel·la, amb la seva obra. "Adios, pequeño" on retrata l'Espanya de la seva mare. 
El llibre l'ha anat construint al llarg dels anys i dels viatges que ha anat fent per algunes ciutats. No és una novel·la, de fet és un llibre de fotografies (també fetes per l'autor) acompanyades  de reflexions, pensaments, emocions que ha anat escrivint amb tovallons de paper de bars i restaurants, trossos de paper, diaris, fulletons i qualsevol superfície per escriure. Algunes vegades en una taula de bar, en un llit d'hotel, sobre una barana en una plaça, i en altres espais continguts en un viatge.
L'he trobat interessant per diferents motius: parla de llocs on he estat també de viatge, parla des d'una naturalitat i curiositat per les coses que sovint apareix quan viatges a altres terres, ell també volia ser astronauta, i conté uns dibuixos molt atractius de l'il·lustrador Javier Jubera.
París, Roma, Tànger, Brussel·les, Venècia, Nova York, Formentor, Berlín, Praga, Milos, Londres, Buenos Aires, L'Havana, Porto, el Cel, el Cor, aquests són els llocs visitats.
Una oda al viatge, plena de referències literàries i del cinema. Magníficament editat, en resulta un llibre ideal per regalar a un/una company/companya especial de viatge.
"Viatjar és quedar-te sense paraules i després convertir-te en narrador" 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada