dimarts, 2 d’agost del 2022

Los años de internet

 



Guió: Damian Bradfield i David Sánchez. Dibuixos: David Sánchez.
Editorial: Astiberri Ediciones. Col·lecció Sillón Orejero. (2021).

"Tu movil te recuerda que estuviste a punto de comprar esas zapatillas, sabe que cenaste en ese restaurante, que te gustó esa novela (por cierto, te recomienda esta otra), y es capaz de reconocer la cara de tus amigos. Los datos son el nuevo petróleo. ¿y si esto fuera más allá?"
Aquest és el text que trobem a la contraportada d'aquesta rara obra. Gingebre ja em va passar aquest còmic dient-me que possiblement m'agradaria més a mi que a ell, que és més de la meva galàxia que de la seva. Ja va passar el mateix amb l'anterior obra del DavidTu me has matado, una altra obra amb un ritme i pensament molt particular. Reconec certa atenció especial per la manera d'expressar-se d'aquest autor, i tinc moltes ganes de llegir En otro lugar, un poco más tarde, que va rebre tots els elogis de premsa i lectors  l'any 2019.
El còmic d'avui té cinc històries independents: Recordatorio (comprar-se unes sabatilles pot arribar a ser inquietant), Seguro (el cinisme de les assegurances amb final brillant), La compra (aterridora i una cada vegada més absurda realitat), El acumulador (Orwel·liana), i acaba amb Tour por las ciudades fantasmas (un malson trist i fred). De les cinc, només una en té una mínima dosi d'esperança, les altres quatre et deixen l'ànima preocupada.
La col·laboració amb el guió de Damian Bradfield, que va preguntar als Estats Units qui podia interpretar millor la seva història i va aparèixer el nom de David Sánchez, esperem que no sigui premonitòria i el futur no sigui tan negre, tan plàstic i metàl·lic. Bradfield és el fundador de WeTransfer, la plataforma més utilitzada per compartir arxius a internet. Els dibuixos del David són lluminosos, il·lustracions boniques que juntes creen mons infernals.
Atenció, aquesta obra és un producte especial que no a tots els lectors els hi acabarà satisfent. A mi, sí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada