divendres, 26 d’agost del 2022

Jamás

 



Autor: Duhamel.
Editorial: Harriet Ediciones. (2018).

Una història protagonitzada per una nonagenària invident  i el seu gat omplen les pàgines d'aquest còmic deliciós ple d'humor, tendresa, i també esperit de lluita i rebel·lia.
El penya-segat de Troumesnil a Normandia es va desfent progressivament amb el pas del temps, el vent i la força de les onades. L'alcalde del poble ha aconseguit treure de les seves cases a tots els afectats, tots menys una vídua, Madeleine, que viu amb el seu gat i els records dels anys amb el seu marit. Defensarà casa seva de forma contundent i negant-se a veure el perill, i amb raó: Madeleine és cega de naixement.
Bruno Duhamel ha construït aquesta bonica història dibuixant sobre els escenaris reals del penya-segat i del poble de la costa francesa. El seu dibuix clar i acolorit, acompanya a una narració ben trenada que manté l'interès de principi a fi del còmic. Llegint-lo, tot fa pensar que l'autor té molt bones i properes relacions amb els gats. Tota una troballa la figura del gat.
L'autor francès, que també viu a Normandia, ha publicat una trentena d'obres i és un artista molt reconegut del panorama actual europeu.
Madeleine, una força de la natura enfrontada a un desastre natural i a les forces municipals. Una obra tendra i poètica, i amb una bona dosi d'humor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada