diumenge, 21 d’agost del 2022

El bosc dels germans




Autora: Yukiko Noritake.
Editorial: Coco Books. (2021).

Aquesta autora japonesa nascuda en un poble al costat de Nagoya l'any 1989, viu actualment a París, on va cursar els estudis universitaris d'Il·lustració i on ha desenvolupat la seva carrera professional. Ha realitzat quatre llibres per a públic infantil i col·labora habitualment a revistes com Elle, Madame Figaro i Mint Magazine.
Aquesta obra ens compara amb dotze imatges dobles el que fan dos germans que hereten un bosc. Cadascun dels dos interpreta de manera diferent, quasi oposada, de relacionar-se amb la natura. El primer d'ells s'hi instal·la i gaudeix de l'espai sense gaires alteracions. El segon vol crear el seu somni i modifica totalment l'espai que ocupava la natura per posar civilització. Els arbres i la fauna són substituïts per carrers, cases i semàfors.
Una metàfora contundent de com les nostres accions donen forma al món que ens envolta. Una reflexió pausada i sense judici sobre els nostres actes. No oblidem que serà la naturalesa qui ens permetrà viure o no en aquest planeta. Si no som capaços de preservar-la i conviure amb ella de forma harmònica, tota la humanitat començarà a tenir els problemes que ja són presents ara com la Crisi Climàtica.
Un llibre bonic i ple d'imatges plenes de llum, vida i color. L'autora ens diu que la vida és un regal, i que per saber apreciar-la, tan sols hem de mirar amb els ulls de qui és capaç de trobar la màgia a qualsevol lloc. Cal respirar la pau que transmet aquesta il·lustradora. 
Magníficament editat i enquadernat, i amb un gran format de 36 per 28,5 cm. I en català. Al final de l'entrada he posat un autoretrat de l'autora, malgrat que no apareix en aquest llibre. "El bosc dels germans" és un llibre pensat per a públic infantil, però recomanadíssim per a tots els lectors. Va guanyar el Premi Libr'a Nous 2021, i nominat als Premis Sorcières 2021.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada