diumenge, 26 de març del 2023

El secreto de Gino Bartali

 



Autor: Kike Ibáñez.
Editorial: Bang Ediciones. (2021).

"El bé es fa, no es diu. Les medalles esportives pengen per fora, les medalles de l'ànima es porten al cor". Aquesta frase defineix un esportista extraordinari com era el ciclista Gino Bartali. Un esportista dels d'abans, res de dietes i programes d'entrenament, fumador, amb les seves copes d'alcohol, lluitador per temperament, i per sobre de tot, una persona amb un cor enorme.
Guanyador de dos Tours de França (1938 i 1948), tres Giros d'Itàlia (1936, 1937 i 1946), i més de 91 victòries d'etapa, Bartali és considerat una de les darreres figures del ciclisme èpic, i autèntic heroi i peça fonamental a la unió d'una Itàlia devastada pel feixisme de Benito Mussolini. Les seves brillants victòries van servir de bàlsam a una població dividida i traumatitzada per una guerra que va trasbalsar a tot el món.
Aquest petit, però apassionant llibre, ens explica el secret que amagava un heroi amb un secret vital per a molta gent. Un misteri que va poder mantenir en secret, i que no es va saber fins molts anys després de la seva mort.
Una història bonica, humana i molt enriquidora narrada amb poc text i uns dibuixos tendres i càlids com l'aventura que descriu. Gino Bartali, aquest sí que va ser un superheroi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada