diumenge, 31 de desembre del 2023

Amor y alimañas

 




Autor: Will McPhail.
Norma Editorial. (2023).

M'he omplert el mòbil amb moltes de les imatges que podem trobar en aquest recull de l'autor anglès Will McPhail que em va fascinar amb In., i que em continua semblant meravellós. Aquest còmic és la primera recopilació de les il·lustracions aparegudes a la revista The New Yorker, i en elles torna a aparèixer tot el conjunt d'angoixes, contradiccions, comportaments de la nostra manera de viure, aquesta vida de vegades absurda, superficial i estranya.
Un blanc elegant de fons serveix perquè un dibuix en negre precís i mesurat ens mostri uns personatges sempre fregant el desequilibri. En aquesta ocasió són moltes les escenes on ratolins i coloms adopten comportaments humans amb la mateixa càrrega d'humor crític. L'autor torna a fer una exhibició de domini de les figures humanes i també de les animals en aquesta ocasió. Ratolins i coloms són els representants de la nostra comunitat per la seva presència massiva i omnipresent a les nostres ciutats i pobles.
No entrarem a descriure l'autor perquè ja ho vam fer fa nou mesos, però sí dir que és un autor amb molt de pes a moltes xarxes socials per la seva elegant crítica a la nostra societat plena de modernitat i velocitat de creuer. Humor intel·ligent a cabassos.
Will McPhail ja és un autor imprescindible dins del meu univers d'autors. No us el perdeu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada