dissabte, 6 de juliol del 2019

El príncipe y la modista


Autora: Jen Wang.
Editorial: Roca Editorial de Libros. (2018).

Un conte que narra la història d'un príncep que de dia fa les coses que els seus pares volen, però que de nit es converteix en la fabulosa Lady Cristàlia: la icona de la moda i la nit de París pels seus espectaculars vestits i la seva elegància. 
La creadora dels vestits és una jove modista, Frances, que passa de treballar en un taller a ser l'arma secreta del príncep. Aquest secret doble costarà de mantenir a l'ombra, i el desig de trobar parella pel membre de la reialesa per part dels monarques, encara complicarà més tot l'assumpte. Frances, per la seva banda, està contenta dels seus dissenys i l'amistat amb el príncep, però el seu somni és treballar sense haver d'amagar la seva autoria i fer-ho en el millor taller de París.
Una obra que ens parla de la identitat, l'amor a la joventut, els nostres somnis, la creació i l'art, les aparences i la necessitat de desenvolupar el nostre ego per créixer.
Els capítols s'obren amb un dibuix del patronatge de les diferents peces dels vestits amb les seves mides. Un detall curiós per a un conte sobre la moda i els vestits.
Jen Wang, autora resident a Los Angeles, va saltar a la fama amb la seva obra "In Real Life" que va estar a la llista dels més venuts del New York Times. En aquella ocasió va codirigir l'obra amb Cory Doctorow. En l'actualitat és cofundadora i organitzadora del festival anual de la comunitat artística Comic Arts.
Un còmic tendre, optimista, ple de romanticisme, però gens edulcorat, i amb molta llum que Wang dibuixa amb una notable influència del manga japonès. Tot acaba bé perquè l'Amor és capaç de guanyar qualsevol adversitat.

1 comentari: