dijous, 25 de juliol del 2019

La bestia



Autor: Chabouté.
Editorial Kraken. (2009).

Un poble d'alta muntanya tancat per una forta nevada i envoltat d'un grup de llops és l'escenari on l'inspector Tarpon haurà de trobar la resolució d'un enigma. Després de l'aparició d'un primer cadàver brutalment mutilat, la trobada d'un segon cos igualment destrossat provoca el pànic i la bogeria al poble. Amb el pas de les hores, l'inspector veurà què s'amaga darrere dels esdeveniments  i quin paper juga cada habitant del poble. El monstre que castiga al poble, potser és el resultat d'un passat encara més tèrbol. 
El plantejament de la narració és molt potent, però la resolució és una mica forçada. Christophe Chabouté en aquesta sisena obra seva continua demostrant que és un magnífic dibuixant i que com a guionista va adquirint potencial. Destaca en aquest còmic la descripció d'angoixa i tancament d'un reduït espai en el qual es mouen els habitants del poble d'alta muntanya en un hivern molt rigorós. Com habitualment, l'autor taca de forma valenta les pàgines en blanc amb un negre rasgat i compacte que ja és un segell personal seu.
Una obra molt ben dibuixada i amb un guió molt correcte, però que convé llegir per veure l'evolució d'aquest autor i gaudir d'una història  sinistra. Un Chabouté és garantia d'un nivell considerable, ho podem veure en les tres obres que ja hem comentat anteriorment en el blog: Algunos días de veranoEn soledadUn poco de madera y acero.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada