dilluns, 15 de maig del 2023

Alguien con quien hablar

 




Autor: Grégory Panaccione.
Editorial: Ponent Mon. (2022).

El protagonista, Samuel, és un jove que es troba una mica perdut. Abandonat per la seva parella, en una feina en la qual ha de patir un cap insuportable, i amb l'única companyia de dos iaios veïns, la nit del seu aniversari, marca el seu número de telèfon que tenia quan era un nen. Se'l coneix de memòria i fa una trucada que li canviarà la vida. Algú a l'altra banda respon, és ell mateix, el Samuel de deu anys.
Aquesta apassionant història que podria ser un relat de ciència-ficció, és un diàleg emotiu entre què vam somiar i desitjar quan érem petits i el que hem arribat a ser, amb les derrotes i mancances del present. Pot servir aquesta trucada del passat per intentar canviar les coses i tornar a reprendre el camí amb més forces? La resposta la tenim en aquesta obra carregada de tocs d'humor, humanitat i esperança. 
El dibuix, proper a cert to caricaturesc, especialment en algunes vinyetes per expressar emocions intenses, és molt atractiu, ben acolorit i molt descriptiu. La narració és molt dinàmica, propera i familiar. Una metàfora que tot ens podem plantejar en algun moment. Esperem que el resultat no sigui molt descoratjador. 
Grégory Panaccione és un autor parisenc que va estudiar a l'Escola de Belles Arts de París, que ha rebut diferents premis: Selecció oficial del Festival d'Angoulême, Premi Fnac de còmic, entre altres. L'any 2016 va dibuixar la popular i exitosa sèrie "Chronosquad", i amb aquesta obra va guanyar el Premi Landerneau BD 2021. 
Una obra molt i molt interessant per qualsevol banda que te la miris. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada