divendres, 12 de maig del 2023

Transitorios

 




Autor: Nadar.
Editorial Astiberri. (2022).

Quatre històries complexes i personals componen aquesta nova obra de (Pep Domingo) Nadar. D'aquest autor castellonenc ja vam poder gaudir de les seves altres obres íntegres, on fa el guió i dibuixa: Papel estrujado, i "El mundo a tus pies". En totes elles, l'autor incideix en temes d'enorme sensibilitat, i es constitueix en un observador i retratista de la nostra actualitat. Mostra la fragilitat de tot un sistema de relacions humanes que de vegades fracassa. Són personatges que ens els podem trobar ara quan anem al supermercat o passejant el gos, o rebent a casa al noi d'alguna missatgeria. D'alguna forma, parla de tots nosaltres i dels nostres conflictes. Des del difícil pas de l'adolescència a la joventut, a l'inevitable problema vital del pas inexorable del temps. 
La vida és un trànsit cap a una altra banda, i dins de les mateixes vides de cadascú, tots passem per diferents estats transitoris. Sempre estem tots  exposats a un esdeveniment insospitat i inesperat que ens farà sortir del guió preestablert i que ens farà replantejar algunes coses.
Nadar torna a dibuixar l'imprescindible per a la narració, elimina tot allò que no sigui necessari i que pugui distreure de l'objectiu principal: un guió ben dissenyat amb uns diàlegs importants.
Curiosament, Interior nit, es va iniciar l'onze d'abril de l'any 2014 amb el comentari de Gingebre del còmic "Papel estrujado" de Nadar.
Una magnífica obra d'aquest autor del qual podem gaudir molt més quan desenvolupa les seves obres amb la totalitat, malgrat que les seves col·laboracions amb els guionistes Julien Frey, Justin, i El cineasta, o amb Philippe Thirault Salud, també les hem destacat per la seva vàlua.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada