diumenge, 21 de maig del 2023

Les primeres vegades

 




Autor: Jordi Mollà.
Editorial Empúries. Col·lecció Singulars. (1999).

Ni tan sols recordava que tenia aquest llibre. Va ser una troballa dins de la llibreria de casa. No recordo quan el vaig comprar, o si, per contra, me'l van regalar. Després d'unes pàgines ja recordava haver-lo llegit, però malgrat això el vaig tornar a rellegir.
L'autor és l'actor Jordi Mollà, amb una filmografia molt llarga i que darrerament sempre el trobem fent de dolents molt perversos a produccions nord-americanes. Pel·lícules moltes vegades de dimensió alimentària, és a dir, per fer diners i poca transcendència artística. És un dolent atractiu amb ulls blaus i semblança llatina, i això funciona.
Tornant al llibre, puc dir que m'he divertit força amb ell. Són 116 pàgines plenes de desconcerts, il·lusions i sorpreses que té el jove protagonista, Ivan, un nen que comença a endinsar-se en el món dels adults. El primer petó, el primer amor i desamor, el primer aplaudiment, i altres primeres vegades que tots hem passat d'alguna manera o altra. Inevitablement, estableixes paral·lelismes i comparatives amb el teu passat.
Jordi Mollà escriu un llibre amb una elegància poètica i detall, que semblen rars per ser la seva primera novel·la. Més tard va escriure una altra: "Aigua estancada".
Un llibre curt molt fresc, divertit, sincer i tendre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada