dilluns, 30 d’agost del 2021

El cor heretge

 



Autor: Aina Garcia Carbó.
Editorial: Bromera edicions. (2019).

Un poemari d'una jove escriptora amb una poètica molt personal, arrelada a la terra i als seus, al valor de fer front a les adversitats i el valor de la pertinença a un col·lectiu. Els poemes són d'amor, de lluita, de defensa dels oprimits i els menystinguts. Nascuda a Castelló de la Plana l'any 1993, mestra d'Educació Infantil per la Universitat Jaume I, té un Màster de Literatura Infantil i Juvenil i Llibres. Treballa a més com recitadora, ha estat membre de jurat de diferents premis de poesia, i col·labora com a crítica literària en mitjans de premsa. Ha rebut ja diferents premis literaris en l'àmbit valencià.
Ha escrit en el camp de la poesia, l'assaig literari, i ha publicat una novel·la per a lectores molt joves: "Les detectives i el banquet de carxofa".
L'obra està dividida en quatre parts: Set i desfici, Causa oberta, Pel deliri i la impaciència, i Al batec convuls, amb uns deu poemes cadascuna d'elles. Com a inici del llibre hi ha dos poemes introductoris: Llibertat, i Assumpció.
Un poemari amb molt bona sonoritat, domini del ritme i la llengua, i que diu coses importants, lluny de la buidor o artificialitat. Per tancar l'entrada us deixem amb uns petits fragments de "El cor heretge" de l'Aina:

- Vine, / sé que no et veuré, però em lliure a cada passa que habite.

- Baixem com talps / al sediment més homogeni/ de la matèria. / Busquem el nucli, / el perquè de les coses, / com a un tòpic curiós / que manté encesa i conscient / l'energia de l'ànima.

- Tot just intuir què passa / a l'altre costat de la porta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada