dissabte, 28 d’agost del 2021

El mestre de dibuix

 



Autora: Àngels Gardella.
Editorial: Edicions 62. Col·lecció El Balancí. (1998).

Aquest llibre és la història d'un enamorament en el sentit més ampli i pur de la paraula. A començaments del segle passat a Barcelona, Nazari és un jove idealista i seguidor de l'anarquisme que dóna classes de dibuix per guanyar-se la vida. Una de les seves alumnes és l'Agnès, una de les quatre filles de la família benestant i conservadora dels Teixidor, una representació perfecta de la burgesia industrial de la ciutat comtal. L'enamorament del Nazari i l'Agnès, malgrat totes les adversitats possibles, constituirà el desig més poderós per viure junts, i tots dos mouran cel i terra per aconseguir-ho. Un exemple ple de poesia i simbolisme de l'amor apassionat entre dos joves.
Àngels Gardella és professora a l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, crítica de llibres a premsa, i ha escrit més de vint novel·les, moltes adreçades al públic juvenil. Ha rebut nombrosos premis entre els quals destaquen el Premi de la Crítica, el Premi Folch i Torres, el Premi Nacional de Literatura, i el Premi Joaquim Ruyra. Aquesta obra que avui comentem va ser finalista del Premi Prudenci Bertrana l'any 1997.
Una obra curta que es llegeix amb interès i mantenint un bon ritme de narració al voltant d'una bonica i tendra història d'amor que xoca violentament amb els esdeveniments de la Setmana Tràgica i tots els conflictes polítics i socials que es van succeir. Després de la seva lectura, vaig pensar que aquesta història portada a les pantalles podria donar bons fruits perquè a més de ser àgil i intensa, té un final molt rodó i sorprenent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada